Harva tuskin miettii, kuinka monipuolisesti älypuhelinta tulee käytettyä päivittäin. Mukana lähes joka paikassa kulkevasta puhelimesta on tullut arjen tärkein kaveri, joka helpottaa arkea valtavasti. Aika ennen älypuhelimia ja kattavia nettiyhteyksiä on unohtunut, sillä jonottaminen pankissa tai musiikin ostaminen levykaupasta alkaa olla vain etnografisten museoiden arkistoissa vastaan tulevaa toimintaa. Puhelimen avulla hoidamme monet arjen toimet, joihin kului ennen valtava osa vapaa-ajastamme. Kuka muistaa vielä, kuinka lasku maksetaan pankin automaatissa?

Hyödylliset sovellukset

Kehittyvät puhelinmallit on valjastettu jo muistinsakin puolesta useilla applikaatioilla eli sovelluksilla, joita on mahdollista ladata lisää omien mieltymysten mukaan. Puhelin onkin monitoimipakkaus, joka auttaa, pelastaa ja helpottaa. Sen kautta saa yhteyden missä vain hätäkeskukseen ja sähköjen katketessa ulottuvilla olleen älylaitteen taskulamppu pelastaa. Kännykkä on erinomainen väline matkoilla, joilla se saattaa helpottaa niin kommunikointia kuin myös suunnistusta paikannustietojen avulla. Puhelimen avulla elämään kuuluva viihde on muuttanut muotoaan, kun jokainen voi katsella haluamaansa aikaan sen avulla leffoja ja pelata pelejä. Puhelimen kaivaminen esille onnistuu missä tahansa, joten sukeltaminen nettikasinolle aamuruuhkassa oman suosikin pariin on vain parin klikkauksen takana. Sovelluksia on tarjolla loputtomasti eri aihealueilta ja niiden taso on noussut suosion kasvamisen myötä. Hyvä applikaatio on laadukas ja se tuo lisäarvoa arkeen.

Mobiili tuo lisää vapaa-aikaa

Puhelinta tuijottavia syytetään herkästi jumittumisesta netin maailmaan, toisaalta tilanne on juuri päinvastainen. Luppoajalla pankkiasioita tai virastoasioita hoitava luo samalla itselleen lisää vapaa-aikaa. Turha ajan hukkaaminen jonoissa ja edestakainen ajelu paikkojen välillä vähenee muutaman kymmenen minuutin netin käytön avulla, vapaa-ajasta voi lahjoittaa tällöin enemmin läheisille ja omille harrastuksille. Puhelimen kautta hoidettavat asiat voidaan jakaa erilaisiin luokkiin:

  • Tärkeät juoksevat asiat, kuten pankkipalvelut, virastoasiat ja ajanvaraukset.
  • Viihde, kuten pelaaminen, elokuvat, sarjat ja musiikki.
  • Yleishyödylliset apuvälineet, taskulamppu, laskin, kartat ja kalenteri.
  • Terveyden, kuten painonhallintaan, liikuntaan ja kehon huoltoon, liittyvät sovellukset.
  • Opiskelun ja työn apuvälineet, kuten sanelu, sanakirjat ja muistiinpanovälineet.